Свикват извънредно заседание на Народното събрание в петък. На него ще бъдат

...
Свикват извънредно заседание на Народното събрание в петък. На него ще бъдат
Коментари Харесай

Свикват извънредно заседание на парламента в петък заради президентското вето върху Закона за енергетиката

Свикват извънредно съвещание на Народното заседание в петък. На него ще бъдат гледани две точки: първа точка - ветото на президента върху Закона за енергетиката; и втора точка - анулацията на режима за 100% запазване на горивата в България и вероятно текстове за предписание на петролните бази от страна на държавния запас. Коалицията ПП-ДБ се разгласи срещу депутатите да прегледат президентското несъгласие в последния ден от предизборната акция. От ГЕРБ обаче са на мнение, че такова изключително съвещание е належащо. 

" Прекъсването на работата на Народното събрание за интервала на предизборната акция беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме като доста състоятелен аргумента, че не би трябвало да се употребява парламентарната естрада за предизборна акция, за спекулации. От през вчерашния ден има предложение в петък, последния ден на предизборната акция да бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание и ние сме срещу това ", съобщи водачът на " Демократи за мощна България " и съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов. 

" Предстоят значими дни, в които всеки български жител би трябвало да вземе вярното решение кой да ръководи обитаемото му място в идващите четири години. В последните дни би трябвало да се вземат верните решения от българските жители. Темата енергетика в този миг, по този начин поднесена популистки, е малко прахуляк в очите на хората и ние не би трябвало да позволяваме това ", сподели съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.  Според него текстовете, препоръчани през вчерашния ден от ГЕРБ и Движение за права и свободи, " действително са написани на коляно ".  " Между другото в тези текстове нямаше нищо за тези 73 стотинки ", изясни Петков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР